tiistai 26. elokuuta 2014

Tiistis 26.8.2014

Innosta puhkuen Amelien miehistö marssi veneelle kisaamaan. Pienen nimenhuudon jälkeen porukaksi saatiin kasattu varustamon henkilökunnan lisäksi Mikko ja Martti (@nmartti) joka on kunnostautunut Low:n kannella viime aikoina. Low näytti viettävän lepoviikkoa parin pilttuun päässä. Oli BOW ilmeisesti sen verran raskas tapahtuma.

Ennusteiden näyttäessä 1-4m/s tuulta Amelien miehistö viritteli keulille hieman isompaa kangasta. Varmaan G2 olisi tuolle meidän isoimmalle keulapurjeelle sopiva määritelmä.

Konetusta Melkille jossa purjeita ylös ja trimmimerkkejä teippailemaan. Spinnuakin kokeiltiin ennen lähtöviivaa ja ihan mukavia kulmia sillä näköjään kevyessä kelissä pääsee. Ennen starttia viivanpäät race kompuutterille ja pari lähestymisharjoitusta ja oltiin valmiina koitokseen E radalle.

Loputtoman harjoittelun tuloksena täydellinen lähtö veneen kyljestä vauhdin kanssa, mutta äkkiäkös sieltä jo alkoi koputtelemaan nopeammat peräpeiliä ja xcapelle pientä ohituspuolen valintaakin yritettiin näyttää, mutteivat uskoneet vaan ylhäältä ohi. No eipä sielä altakaan varmaan olisi päässytkään. Kevyen kelin trimmit on vielä sen verran hakusessa ettei meillä ollut juurikaan mahdollisuuksia pysyä muiden tahdissa, joten keskityttiin vain omaan suoritukseen. Joitamien vendojen jälkeen tuuli siftasi sen verran että päästiin suoraan WHC poijulle. Tässä vaiheessa viriteltiin taas spinnu iskukuntoon odottamaan, mutta poijun kierron ja pienen pankkiin ajelun jälkeen toteamus ettei spinnun nosto taida kannattaa jälleen kerran siftanneeseen tuulee jolloin spinnu pääsi käyttämättömänä takaisin keulapiikkiin. Käärmeluodon punaiselta kääntö kohti maalia ja vähän tiukkaa kryssiä alemmalla kurssilla vain position pitoa.

Tuloksena 10/20 kokonais ja 7/9 isossa luokassa ei aiheuttanut suurta juhlintaa kannella. Kisa oli sen verran lyhyt että purjeilla ajeltiin kotiin loppukesän illasta nauttien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti