maanantai 29. joulukuuta 2014

Talven askareita

Purjenumero

Jottei kukaan vaan lulle että ensi keväänä olisi uusi vene radoilla, niin ilmoitellaan täälläkin että BEL-1 vaihtuu FIN-11761 numeroksi talven aikana. Suoritustasoon tällä muutoksella ei oletettavasti ole vaikutusta.

Peräsin

Täräytettiin peräsimen pohjaan 5mm poralla reikä ja vettähän sieltä tiputtelin hyvän aikaa. Noh eipä ole ylimäärävesi jäätymässä nyt siellä rakenteissa. Keväällä sitten sikaa ja ruuvia päälle. Josko tuo toisi muutaman kauden lisää elinaikaa peräevälle.

Aurinkosuojaa

Isompaan keulakolmioon tulee näillä näkymin UV suojat takaliikkiin. Päästään ainakin osittain eroon keulan pussitusrumbasta. Toki pienemmän fokan kanssa sitä vielä tulee, mutta investointina olisi ollut ehkä kyseenalainen koska käyttötunnit taitaa tulla lähiaikoina täyteen.

Kuorettomat kaiteet

Kaiteet rapsittiin pois jo syksyllä ja allekirjoittaneella olisi vielä nakkina hommata kaiteisiin uudet vaijerit ilman kuorta.

2 kommenttia:

  1. Oliko jotain etiäisiä peräsimen kunnosta vai ihanko vaan varmuuden vuoksi porailitte reikiä?

    VastaaPoista
  2. Ulkoapäin on ihan priiman oloinen. Kosteusmittari piippaili niinkuin kaikissa muissakin lapioperäsimissä. Kolmessa samanlaisessa oli kyllä etiäisiä halkeaman tai veden tihkumisen muodossa keväällä, joten ei ollut hankala päätös poraa näyttää

    VastaaPoista